Aktiv: Fottur i Horten

5. mars kl. 18:00 - 20:30
Fellestur, , #Trugetur
Aktiv, Tønsberg og Omegn Turistforening
Dette arrangementet er over!

Skihytta (Tufteåsen) - Utsikten (Hortensmarka nord)

Dette er en tur i veldig varier terreng!
Vi starter ved Skaaneveien på Nykirke og går rett opp til Skihytta.

Hytta  fra 1917 ligger på Tufteåsen og eies av Horten skiklubb. Her har vi utsikt mot nord og Oslofjorden, og vi ser gårdene Tufte og Vegge.

Fra Skihytta følger vi sti nedover til elva Kvisla som renner gjennom Øvremølla og Mølledammen med utløp fra Borrevannet i nord og sjøen ved Falkensten. DNT Horten har gjenåpnet en ny og flott bru  i 2019 over Kvisla. Brua knytter sammen Hortensmarka nord og Tutfeåsen.

Fra Mølledammen går oppover via Bjerkerønningen til Utsikten.

Bjerkerønnigen er opprinnelig en gammel husmannplass under Falkensten Bruk. Utsikten på toppen er et verdifullt kulturminne. Murene på Utsikten er restene etter en gammel kanonstilling. Denne ble bygd rett før unionsoppløsningen med Sverige i 1905. Den skulle virke som nærforsvar av strekningen Karljohansvern-Skoppum-Nykirke. Under 2. verdenskrig hadde tyskerne en varselpost her. Nå er det kun et yndet turmål.

Veibeskrivelse: Kjør til Koppstad og ta av mot Horten. Følg Riksvei 310 forbi Brannstasjonen, under jernbanebrua og ta 2. vei til høyre, inn Skaaneveien. Her i krysset møtes vi, og er det mulig å parkere langs Skaaneveien.

Brodder anbefales! Ta med egne brodder eller vi har med noen til utlån.

Turleder: Hege Trudvang og Live Firing Solheim

Turledere: