Høyt og lavt på Nordmøre */***

25. juni
Seniorer
Veteranan i Trondhjems Turistforening, Trondhjems Turistforening

Oppmøte: Hurtigbåtterminalen 23. juni kl 08:00.
Budsjettpris kr 2700 pluss kr 623 i egenbetaling underveis. Faktureres av TT etter turen.
Bindende påmelding innen 25. april. Maks antall deltakere: 25. Husk å melde hvem du vil dele rom med. Ved avmelding etter påmeldingsfristen må full pris betales.

Turen ledes av: Ragnar Sundsby 915 46 263

Dag 1: Tar Kystekspressen fra Trondheim kl 08:10. og ankommer Edøy (Smøla) kl 11:00. Der blir vi hentet med buss som tar oss med på en severdighetstur over Smøla. Aktuelle steder: Gurisenteret ved kaia på Edøy, Nasjonalt vindenergisenter og Kulisteinen på Edøy.

Bussturen avsluttes på Veiholmen hvor vi tar inn på Havkroa for middag og overnatting. Ta med nødvendig mat fram til middag om kvelden. Overnattingen må fordeles på flere steder; men alle er ledet av Havkroa. Det er relativt kort avstand mellom stedene. Vi får omvisning på Veiholmen før felles middag på Havkroa.

Dag 2: Etter frokost og smøring av matpakke henter bussen oss for retur til ferjeleiet på Edøy. Vi blir med ferja over til Tustna (Sandvika) for videre fjelltur. Lokal minibuss kjører oss til startstedet for fjellturen.

Det er flere turmuligheter på Tustna. Ved godt vær blir det topptur til Knubben som har startsted ikke langt fra ferjeleiet. Turen opp til Knubben gir en fantastisk utsikt over øyriket utenfor Tustna og fjellene rundt. Turen helt opp til toppen er ganske kort, bare 3-4 km (en veg), men krevende med vel 600 høydemeter (***). Regner med 3 timer opp og 2 timer ned. De som ikke ønsker å gå helt opp til toppen kan stoppe ved Vettalivatnet som ligger på ca 200 m høyde. Det er bra utsikt på denne delen av turen også. Blir det dårlig vær med sterk vind må vi holde oss i lavlandet, f.eks. med en tur innover dalen til den ubetjente turisthytta på Gullsteinvollen. Lengde ca 8 km tur/retur (**).

Tilbake fra fjellturen blir vi hentet av minibussen og kjørt til kai for kort sjøtransport til Ringholmen Sjøhus. Der spiser vi middag og overnatter i rorbuer. Ringholmen Sjøhus er et ombygget og påbygget fiskemottak med stor kapasitet, fine rom, flott interiør og omgivelser. Vi vil få en presentasjon av historien for stedet under oppholdet.

Dag 3: Returnerer med Kystekspressen fra Ringholmen til Trondheim etter frokost. Avgang kl 08:20 og ankomst Trondheim kl 11:25. Den som ønsker det kan ta neste båt som har følgende avgang og ankomst: 12:20-13:55.
NB! Kan bli endringer i rutetidene for 2020.

• Ragnar Sundsby
  • Tlf. 915 46 263