Tur og sjokolade i Vestmarka

Voksne, Ungdom
Fellestur, Fottur, Hyttekos, Nærtur, Turglede, Sjokolade
Bærum Turlag
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet, Østlandet (se kart)

På sjokoladesmakingen smaker vi på forskjellige kakaobønner og sjokolader av høy kvalitet med ulike smaksnoter. Vi har fokus på sjokolade med høy kakaoinnhold og med smart søtning som råhonning og kokosblomstsukker. Vi lærer om prosessen, "fra kakaofrukt til sjokoladeplate". Visste du at sjokolade av høy kvalitet med naturlig søtning telles som en grønnsak? :)

Sjokoladekurset og smakingen ledes av Vigdis Rosenkilde.

Vigdis er lidenskapelig interessert i kakao og sjokolade.Vigdis har tilbragt mer enn 7 måneder i Latin-Amerika hvor hun har studert kakao og sjokoladeproduksjon. Hun har deltok aktivt i alle prosessene; innhøsting, åpning av kakaobelgene, fermentering og tørking av kakaobønner. Vigids brenner for å viderformidle kunnskapet rundt ekte sjokolade. Hun har også blitt dommer for International Chocolate Awards.

Dette blir en spennende dag i marka med tur og sjokoladesmaking som er verdt med å få med seg! Her vil du lære om kakao og sjokolade. "Fra kakaofrukt til sjokoladeplate". Og prøvesmake mange gode sjokolader.

Vi starter med å gå en fin fellestur i Vestmarka før sjokoladesmakingen.

Program -  lørdag 28 september 2019

Kl 12.45 Oppmøte på nedre gupu. Velkomst med økologisk te og frukt

ca Kl 13.15-14.30 Fellestur i vestmarka

ca Kl 14.30-16 Sjokoladesmaking og introduksjon "Fra kakaofrukt til sjokoladeplate ".

Oppmøte: Nedre Gupu hytte kl. 11.45. Ca. 1 drøy km fra Vestmarksetra parkering/Franskleiv. Gode parkeringsmuligheter. Kr 25,- døgnpris.

Offentlig transport: Buss 245 fra Sandvika kl 12.02, med ankomst Kattås kl. 12.16 (sjekk rutetider). Det er ca. 1 km til fots langs veien opp til Franskleiv. Buss retur fra Kattås til Sandvika 23 minutter over hver time fram til kl. 23.23. Bussrutetider: https://ruter.no/globalassets/rutetabeller/buss-akershus/buss-barum-lokalt-rutetabell-020520171.pdf

Ta med: Gode tursko og vannflaske, eventuelt energipåfyll til turen.

TurlederKaisa Hafredal, kostholdsveileder og coach, driver helsebloggen Balanse i hverdagen.

Webside: www.balanseihverdagen.nokaisahafredal@online.no, Telefon 957 94 385

Sjokolade ekspert: Vigdis Rosenkilde, http://www.vigdisrosenkilde.no/

Pris: Pris for medlemmer av DNT Kr 490-, ikke-medlemmer kr.590,-

Påmelding: Vi har kun 10 plasser tilgjengelig! Se påmeldingsknapp øverst til høyre på denne siden. Betalingsinformasjon blir tilsendt i etterkant av påmelding. Bindene påmelding!

Overnatting: Om du har lyst til å overnatte, så er gapahuken på Nedre Gupu åpen for alle. Der er det ved til fyring av bål/grilling, og toalett. Ta med varme klær og sovepose/liggeunderlag. Gapahuken er helt gratis å bruke og er tilgjengelig hele året!

Tur og sjokolade i Vestmarka

Bærum Turlag inviterer til sjokoladesmaking på det sjarmerende kjøkkenet på Nedre Gupu, Bærum Turlags hytte i Vestmarka. På sjokoladesmakingen smaker vi på forskjellige kakaobønner og sjokolader av høy kvalitet med ulike smaksnoter. ...