Familietur: Padling blant isfjell (10-15 år)

13. september kl. 20:00
14. september kl. 16:00
Voksne, Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Padle, Familietur, Telttur, Overnattingstur, Bre, Kajakk, Lavvo, Isfjell
Arrangører
Barnas Turlag i Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , ReigstadUnlimited , Lundhaug Adventures
Folgefonna (se kart)
743

Oppmøte: Privat kjøring frå Bergen til Seimsfoss (ca 12 mil, 2,5 t). Vi møtes ved Bunnprisbutikken på Seimsfoss nokre kilometer frå Rosendal klokka 20 og kjører sammen oppover i fjellet. Vi kjører heilt til breidda av Insta Mosevatnet og lavvoleiren.

Det er ønskelig at flest mulig har vottkort, men ikke et krav. Krever minimum 12 deltakere.

Insta Mosevatnet ligg 900 meter over havet i fjella ved Rosendal. Sørfonna av Folgefonna strekker seg heilt ned i nordenden vatnet og skuet oppover det opprevne blåkvite brefallet er mektigt. Breen kalvar store og små isklumpar rett i vatnet og då er det duka for noko så sjelden som padling mellom isfjell! Dette er spektakulært, rett og slett. Vatnet er 3 kilometer langt og vi møter isfjell på veg innover. Vi vil heile tida holde oss i trygg avstand frå brefronten. Små og store vil elske denne plassen!

Dere kjem til ferdig etablert teltleir med to store vedfyrte lavvoer for overnatting og samlingsstad. Itillegg er det toalett i eige telt. Vi serverer varm kveldsmat i lavvoen fredag, frukost lørdag pluss varm lunsj og forfriskningar på nokre moreneøyer i trygg avstand frå brefronten under padleturen blandt isfjell lørdag.

Program: Fredag samles vi i vedfyrt lavvo til varm kveldsmat, litt underholdning, og så installering i lavvoene. Lørdag blir det frukost og så kjører vi drøye 5 minutter videre oppover til Insta Mosevatnet. Her ligg enkle og doble kajakker med fullt utstyr klare. Padleturen inn mot brefronten er 3 kilometer og byr på bratte fjellsider, fjellbekkar vi kan padle bort til, rypekull som letter langs land, flotte høstfarger og isklumper i allskens fasonger! Vi tar oss god tid til padling innimellom små isflak og kanskje vil nokon prøve å sette isskruer for å slepe is etter kajakken?! Vi går etterkvart i land på nokre moreneøyer i trygg avstand fra brefronten. Her lager vi varm lunsj og steiker boller til dessert! Det er også mulig å ta eit lynraskt bad i det 2 grader kalde vatnet, med den flotte brefronten bak! Vi padler så tilbake til bilene og turen avsluttes rundt klokka 16 lørdag.

Utstyr: sovepose, liggeunderlag, 2 sett langt ullundertøy, flere par ullsokker, vind- og vanntett bukse, boblejakke, luer, buff, sko, votter, campingstol til lavvoen, hodelykt, solbriller, badetøy (!), stort håndkle, tallerken, kopp/flaske, bestikk og vanntett pose til skift som skal være med i kajakken. Detaljert pakkeliste sendes ut i forkant av turen. Tørrdrakt kan leies hos guidene for 300 kr/pers inkl neoprensko hvis ønskelig. (Må avtales på forhånd.)

Aldersgrenser: Barn som kan delta på denne turen er mellom 10—15 år. Deltar sammen med foresatte.

Pris: Medlem Barn/ungdom kr 1050,- Medlem voksen: kr 1950,-. Ikke-medlem barn kr 1180,- ikke-medlem voksen kr 2650.

Inkludert: Stabil kajakk (enkle og doble tilgjengeleg), åre, flytevest. Overnatting i store vedfyrte lavvoar (=høgfjellscomfort!) Tilgang til toalett i leiren. Varm kveldsmat fredag og frukost lørdag. Varm 2-retters lunsj på moreneøyer under padleturen. To sertifiserte og lokalkjente padleguider, og DNT-turleder fra Barnas Turlag Bergen.

Velkommen til ein heilt spesiell høgfjellstur der vi skal padle i noko så skjelden som eit brevatn der det attpåtil flyter isfjell rundt, og ein tur der vi faktisk kan slappe av, kose oss, tørke opp og unngå å fryse fordi vi har to store lavvoer med vedovn inni! Ein sjelden mulighet og ein tur det minner av, for både store og små!

Generelle vilkår gjelder ved påmelding.

Støtt Barnas Turlag Bergen og Bergen og Hordaland Turlags arbeid ved å melde deg inn.

Har du spørsmål, kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post hild.aase@dnt.no eller på tlf: 926 45 413.

Familietur: Padling blant isfjell (10-15 år)

Velkommen til ein heilt spesiell oppleving på ein heilt unik plass! Vi kaller det Norges lille Grønland! Oppmøte: Privat kjøring frå Bergen til Seimsfoss (ca 12 mil, 2,5 t). Vi møtes ved Bunnprisbutikken ...

Turleder:

• Camilla Sagen-Hafstad