TV-ruta på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
10. juli 2019 kl. 08:25
Til dato
14. juli 2019 kl. 19:07
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12243
Dette arrangementet er over!

Var du en av de mange tusen som satt klistra til TVen og fulgte Lars Monsens tur på Hardangervidda minutt for minutt sist sommer, og skulle ønske du var med? Nå kan du gjennoppleve hele turen sammen med oss. Riktignok uten kameraer, men likefullt en fantastisk tur i godt selskap! 

PROGRAM

Dag1: Ankomst Dyranut - Stigstuv, ca 13 km/ 4-5 timer
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl. 08.25 fra Oslo S. til Geilo. Oppmøte senest 20 minutter før avgang. Fra Geilo kjøres vi med rutebuss til Dyranut. Fremme ca 13.05. Etter å ha pakket sammen sekkene etter turen, legger vi i vei på stien innover mot Stigstuv. Vel fremme på Stigstuv venter en bedre middag, før vi møtes i peisestua for å bli bedre kjent. Vi gjennomgår også litt praktisk for turen videre. 

Dag2: Stigstuv - Rauhelleren, ca 14 km/5-6 timer
Østover på sørsida av Stigstutua og på nordsida av Holmetjønnan. I østenden av vannet, der Store Nordmannsslepa tar av mot Tormodbrotet, ligger ruinene av Holmetjønnlægret. Her fins det i allefall en varde som trolig er minst 2000 år gammel. Videre over Tormodfloti og mot de markerte Raudhellerskoran, stidele til Skaupa og Halnefjorden her. Under Rauhellerskorane med fint ekko og muligheter for å se fjellvåk. Vid utsikt over Langesjøen der Rauhelleren ligger vakkert til på gressvoller.

Dag3: Rauhelleren - Heinseter, 14 km/5-6 timer
Langs Langesjøen mot nordøst til stidelet til Lågaros, Mårbu og Solheimstulen nord for Hansbu. Videre langs Djupa og på sommerbru over bekken sør for Blåurdlægret og til stidelet mot Åan. Opp mot nord over Geitsjøhovda mot nord og nrd og over Selstjønnbekken og i østskråninga av Selstjønnutan og ned til Heinseter.

Dag4: Heinseter - Tuva, ca 12 km/4-5 timer
Over helårsbru til stidele Åan. Stort fangstanlegg for rein like nedenfor stidelet. Slakt opp forbi stidele til Lappsteinen og Fagerheim og opp gjennom skaret mellom Store Grønenuten og Grasnuten. Ned over flyene i variert lende fram til Tuva. Gangbane lagt sommeren 2011 de siste ca 2 km mot Tuva.

Dag5: Tuva - Ustaoset - Oslo, ca 8 km/2-3 timer
Vi starter turen i slakt terreng forbi stidelet til Hakkesetstølen og geilo. Forbi Ustetind og ned fra vidda mot Ustaoset. De siste 2 kilometrene til togstasjonen på vei. Vi tar toget fra Ustaoset 15.03. Vel hjemme i Oslo 19.07.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon

Pris:
Kr 4 796,- fra Dyranut/til Haugastøl
Kr 6 534,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, breføring, museum, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. Husk nistepakke første dag. 

Maks antall deltakere: 12 stk

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Denne turen er også presentert i vårt engelske program.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rauhelleren og Skarverennet 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer
NB! Vi gjør oppmerksom på at denne turen også er presentert i det engelske programmet.

 Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

TV-ruta på Hardangervidda

Var du en av de mange tusen som satt klistra til TVen og fulgte Lars Monsens tur på Hardangervidda minutt for minutt sist sommer, og skulle ønske du var med? Nå ...

Kontaktinformasjon: