Støttemarsj for Stølsheimen

Fellestur

Dato
11. november 2018 kl. 11:30 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bergen og Hordaland Turlag inviterer deg til å bli med å gå støttemarsj for Stølsheimen.

Målet med marsjen er å synliggjøre motstanden mot at det planlegges 300 vindkraftturbiner i vakre Stølsheimen og fjellområdet i vest.

Det er Norsk Vind Energi AS som ønsker å bruke store deler av Stølsheimen til å bygge digre vindkraftturbiner. Bergen og Hordaland Turlag mener at verdifulle natur- og friluftslivsområder ikke må industrialiseres til vindkraft.

I Norge er det nå kun 12% villmarkspreget natur. Den må vi ta vare på.

Om marsjen:

Det blir oppmøte på parkeringsplassen nedenfor Dyrkolbotn Fjellstove kl 11:30. Kl 11:50 blir det appell ved Synnøve Kvamme i Naturvernforbundet Hordaland. Turen starter kl 12 og varer ca 1,5 timer. Vi går rundt Botnavatnet. Det er en enkel og lettgått tur som små barn også kan være med på, og ender opp samme sted som vi startet. Etterpå samles vi i Dyrkolbotn Fjellstove hvor det selges kaffe, kakao, brus og boller (ta med penger, det er ikke mulig å betale med kort der). Daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, Helene Ødven, kommer til å holde et innlegg om konsekvensene av vindkraftutbygging, det skjer i Dyrkolbotn Fjellstove kl 15.

Husk å kle deg etter været, ta med litt ekstra mat og drikke.

Transport: På grunn av mange henvendelser angående transport til og fra støttemarsjen, har Turlaget fått satt opp egen, gratis buss for alle deltagere. Bussen går fra Busstasjonen perrong P kl 09:30 og returnerer fra Dyrkolbotn kl 16. (Bussen stopper på Åsane bussholdeplass ca 09:45 og på Knarvik bussholdeplass ca kl 10:10).

Vi oppfordrer også alle til å signere og dele oppropet "Ja til bevaring av kyst og fjell".

Vi håper så mange som mulig blir med på denne turen, slik at vi får vist alle hvor viktig Stølsheimen er for oss.

Støttemarsj for Stølsheimen

Bergen og Hordaland Turlag inviterer deg til å bli med å gå støttemarsj for Stølsheimen. Målet med marsjen er å synliggjøre motstanden mot at det planlegges 300 vindkraftturbiner i vakre Stølsheimen ...

Kontaktinformasjon:

Annonse