Turer og aktiviteter i 2021

DNTs smittevernråd for aktiviteter er laget i henhold til myndighetenes retningslinjer. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. I tillegg er det etablert rutiner for hva turleder og deltaker skal gjøre om de føler seg syke på tur.

Regler for aktivitet

• Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.

• Fortset å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.

• Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

• Gjør deg kjent med hvilke lokale smitteverntiltak som er gjeldende i både din hjemkommune og besøkskommune.

Slik tar vi vare på de mest sårbare blant oss!

Foto: Marius Dalseg Sætre

spørsmål og svar

Hvordan sikrer dere at turen blir trygg?

DNTs turledere har gjennomført et eget smittevernkurs og tar ansvar for at alle deltakere følger de til enhver tid gjeldene smittevernregler.

Hvor mange kan delta på DNTs på turer og aktiviter?

Gruppestørrelsen vil avhenge av aktivitetens art og vurderes av den enkelte medlemsforening i henhold til gjeldene smittevernregler og i samsvar med den lokale smittesituasjonen. Kontakt arrangøren for spørsmål knyttet til en bestemt tur eller aktivitet.

Hva gjør dere dersom noen blir syke på tur?

Ved smitteutbrudd eller mistanke om at deltakere er smittet av koronavirus vil turleder bidra til å isolere personen inntil situasjonen er avklart. Kommunelege kontaktes umiddelbart og videre aksjon gjøre i samråd med denne. Turlederene har med førstehjelpsutstyr på turen, antibac og ekstra munnbind.

Refusjon ved avlyst aktivitet:

Ta kontakt med den ansvarlige medlemsforening.

Ditt medlemskap betyr mye

Et medlemskap i DNT har aldri vært mer verdt. Det går med på å sikre at hytte og rutetilbudet fortsatt er der når vi har kommet oss igjennom disse utfordrende tidene.​​​​​​​ DNT har 550 hytter og over 22 000 km med merket sti over hele landet, og det er mange muligheter for en spennende og opplevelsesrik sommer i Norge.